ZEMPLÉNI TÁJAK HACS
LEADER 2017. ÉVI Pályázati Felhívások

Megjelent a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága, mint EMVA Irányító Hatóság (IH) közleménye a LEADER helyi pályázati felhívások megjelenéséről.
Az IH közlemény értelmében a VP6-19.2.1-17 LEADER – Helyi fejlesztési stratégiák megvalósítására irányuló helyi pályázati felhívások elérhetőek a Magyar Államkincstár honlapján található ún. helyi felhívás kereső alkalmazásban - "Alkalmazás megnyitása" menüpontra klikkelve -, ahol Helyi Akciócsoportonként és településenként lehet tájékozódni a pályázati lehetőségekről.

VP6-19.2.1-17 LEADER – Helyi fejlesztési stratégiák térségi felhívásai itt érhetőek el >>

2017.12.13.
Felhívjuk pályázóink figyelmét!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy az aktuális pályázati felhívásaink közül a VP6-19.2.1.-101-01-17, VP6-19.2.1.-101-02-17 és a VP6-19.2.1.-101-06-17 kódszámúak vonatkozásában technikai módosítások kerültek átvezetésre. A módosításokat összefoglalva az alábbi linken letölthető táblázatban tudják megtekinteni.

LEADER pályázati felhívások módosításai (összefoglaló táblázat) >>

A pályázati felhívásokról tájékoztató fórumokat tartunk az "Eseménynaptár" menüpontban jelezett időpontokban.KAPCSOLÓDÓ HELYI SEGÉDANYAGOK

2017.12.21.
Figyelem: Változik az ÉNGY elérhetősége!

A Vidékfejlesztési Program támogatást igénylői és kedvezményezettjei számára rendelkezésre bocsátott Építőipari Normagyűjtemény (ÉNGY) 2017.12.21-től a kérelmek kitöltésére szolgáló felületekkel egységes módon, ügyfélkapus belépés után érhető el.

A belépést követően az „Elektronikus kérelemkezelés” menüben található az ÉNGY böngésző alkalmazás.


2017.12.12.
LEADER pályázatoknál alkalmazandó építési normagyűjtemény használata

Hasznos információ LEADER pályázók részére. A Bakony és Balaton KKKE LEADER Helyi Akciócsoport útmutatója az "ÉNGY" használatához.


2017.12.11.
Segítség a Vidékfejlesztési Program keretében elnyert projektek megvalósításához és elszámolásához

A Vidékfejlesztési Program irányító hatósága tájékoztatót tett közzé a VP keretében társfinanszírozott projektek megvalósításával kapcsolatban felmerült gyakorlati kérdésekről.

A tájékoztató tartalmazza többek között a mérföldkövek, műszaki, illetve projekttartalom módosításának szabályait, a változás bejelentésre, projektmegvalósításra, létszámtartásra vonatkozó előírásokat. Emellett hasznos információk találhatók benne a Vidékfejlesztési Program keretében támogatott projektek közbeszerzésére, támogatási előleg igénylésére vonatkozóan, valamint a kötelezettségátadás folyamatára és az örökléssel kapcsolatos gyakorlati kérdésekre is. A tájékoztatóban megjelenő iránymutatást több vidékfejlesztési pályázat módosítása, egységesítése is követ majd annak érdekében, hogy a gazdálkodók sikerrel valósíthassák meg beruházásaikat.

A kiadvány itt érhető el >>


2017.11.07.
Frissítés: 2017.12.18.
Összefoglaló és segédanyagok a LEADER Pályázati felhívásokhoz

Munkaszervezetünk a megjelentetett pályázati felhívásokhoz az alábbi összefoglaló és segédanyagokat biztosítja a pályázni szándékozók részére. A segédanyagok azokat a legfontosabb alapvető információkat, tudnivalókat tartalmazzák, amelyek elengedhetetlenek a pályázat beadása előtti felkészüléshez.

A legfontosabb, hogy a LEADER pályázatokat az adott területen működő LEADER csoportok működési területére írták ki, így tartalmuk nem azonos az egész országban és pályázni csak azok tudnak, akik speciálisan az adott térségre vonatkozóan megfelelnek a feltételeknek. Így HACS-unk esetében pályázni a közvetlen működési terület 50 településéről lehet, kizárólag olyan projektekkel, amelyek ezeken a településeken kerülnek megvalósításra.

A helyi felhívás elválaszthatatlan része az Általános Útmutató a LEADER helyi akciócsoportok által meghirdetett hely felhívásokhoz című dokumentum (a továbbiakban: ÁÚF), amelynek hatályos verziója megtalálható a Magyar Államkincstár honlapján.
A helyi felhívás, az ÁÚF, a szakmai mellékletek együttesen tartalmazzák a helyi támogatási kérelem elkészítéséhez szükséges összes feltételt. Amennyiben a helyi felhívásban foglaltak valamely fejezet tekintetében eltérnek az ÁÚF-ban megfogalmazott általános előírásoktól, akkor az adott pályázati felhívásban szabályozottak az irányadóak.

Általános Útmutató a LEADER felhívásokhoz (MÁK link) >>
Pályázati segédlet összefoglaló táblázata (GF) >>
Pályázati segédlet összefoglaló táblázata (KF) >>
Településeken elérhető támogatási intenzitások >>
Pályázati költségvetési tervező >>

2017.10.03.
Elkészültek a helyi LEADER pályázati felhívás tervezetek

Elkészültek a helyi LEADER pályázati felhívás tervezetek és jelenleg a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatóság jogszabályi felülvizsgálatára és jóváhagyására várnak. Az ütemezés szerint valamennyi LEADER pályázati felhívás megjelenik 2017. november 15-ig.

A pályázati felhívás tervezetekkel kapcsolatos előzetes tájékoztatás, a felhívások és segédanyagok hamarosan megjelennek honlapunkon.
A véglegesített pályázati felhívásokról mindhárom tájegységben, honlapunkon előre jelezett időpontokban tájékoztató fórumokat tartunk.


Kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei című útmutató a Vidékfejlesztési Program (2014-2020) vonatkozásában:

Megjelent a „Vidékfejlesztési Program 2014-2020 - Kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei” című útmutató, mely 2016. május 2-től hatályos. A kézikönyv magába foglalja az ezzel kapcsolatos kommunikáció valamennyi központi vizuális követelményét.

Minden Vidékfejlesztési Programot érintő projekt esetében a VP KTK 2020 arculati előírásait kell betartatni.

A Zempléni Tájak HACS térségi arculati előírásainak megfelelően a központi arculati elemeket kötelező kiegészíteni a LEADER és a Zempléni Tájak HACS logóival.
Amennyiben a nyilvánossági kritériumokban nem jelenik meg a Zempléni Tájak HACS logó, abban az esetben az elnyert támogatási összeg 3%-ának visszafizetésére kötelezett a kedvezményezett.

Kedvezményezettek tájékoztatási kötelezettségei útmutató itt >>
SZ2020 Arculati Tábla generátor itt elérhető >>
Zempléni Tájak HACS logó letöltése >>
Egységes Mezőgazdasági
Ügyfél-nyilvántartási
Rendszer >>
MÁK (volt MVH)
Alkalmazások,
adatbázisok >>
MEPAR Blokk kereső
Mezőgazdasági Parcella
Azonosító rendszer >>